Ceban, despre noul regulament de numire a directorilor de spitale: Este o gravă încălcare a principiului APL. Cei de la guvernare nu se mai satură de funcții

Primarul general Ion Ceban se arată împotrivă ca numirea directorilor Spitalelor Municipale să fie făcut de către Ministerul Sănătății. Edilul afirmă că cei de la Guvernare urmăresc infiltrarea la toate nivelele și trec peste competențele lor.

„Spitalele sunt municipale, iar fondator este Consiliul Municipal Chișinău. Oamenii au nevoie de funcții, respectiv, și-au atribuit și și-au adjudecat faptul numirii în acestei funcții de director de către Minister. Ceea ce mi se pare o gravă încălcare principiului administrației Publice Locale, a autonomiei locale. Oamenilor buni nu le ajung funcții.

Procuratura, CNA, Teleradio Moldova, toate agențiile, toate ministerele, ca să pun alți oameni „buni” care nu fac treabă. Noi o să contestăm acest lucru. O să expun această poziție la Congresul Autorităților Locale din Moldova. Acest lucru nu mai poate fi tolerat. Nu se pot sătura de funcții?”, a declarat Ceban.

Primarul le-a sugerat celor de la Guvernare să se ocupe de adevăratele probleme din țară.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.