Ceban, despre Ministerul Sănătății: Niște neprofesioniști sunt la nivel central și o dau din bară în bară

Niște neprofesioniști sunt la nivel central și o dau din bară în bară. Cel puțin asta putem conchide din cele vorbite de primarul general ion Ceban, cu privire la gestionarea crizei pandemice de către Ministerul Sănătății.

„Spre mare regret, ministerul sănătății este nepregătit, ca și Guvernul, de a răspunde acestei provocări. Începând cu laboratoare. Au profanat procesul de vaccinare. Dacă vă uitați, cifrele în dinamică sunt doar în mun. Chișinău. Dar pe țară e un dezastru total. Până nu am bătut alarma în ceea ce privește copiii, nu au mișcat un deget. Săptămâna trecută era 10 la sută din numărul total, iar spitalele Ignatenco și cel de Boli Infecțioase pentru Copii sunt pline. După ce Ministerul a acceptat propunerea noastră semnificativă, acum se fac mișcări și la Centrul Mamei și Copilului, pentru crearea de spații noi pentru copii bolnavi cu Covid. La fel, le-am propus să vadă și Coțaga în această privință, dar să activeze și spitale la sud și la nord.

Copiii dau febră 40, care nu poate fi scăzută și nu trebuie de intervenit acasă, dar la spital.

Primarul spune că sunt neprofesioniști cei de la nivelul central. „Prostul nu e destul să fie prost, dar el este și încă fudul. Le-am propus, le-am înaintat și o mână de ajutor în acesta privință, le-am spus ce scenarii avem. Le-am zis să preia conducerea în totalitate, pentru că nu e bine să avem două puncte de comandă în ceea ce ține de internări și coordonarea situației în teren. Ca și în alte cazuri, nu au vrut să îi ajutăm. Sperăm că trecem peste acest val”, a precizat edilul.

Primarul a vorbit și despre procesul de testare a cetățenilor. „Nu mai putem face ca cetățenii să stea la coadă la instituțiile spitalicești și laboratoare pentru a da testul Covid. Municipalitatea lucrează la propriul laborator de testare PCR, nu doar zona Covid, dar și alte lucruri care necesită diagnostic în această privință”, a concis acesta.

Amintim că la inițiativa primarului general, IGSU a deschis astăzi mai multe corturi, unde medicii din capitală testează persoanele din capitală.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.