Ceban: Dacă nu se retrage prejudiciul întreprinderii Apă-Canal, cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare

Săptămâna viitoare cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare, dacă Autoritățile Centrale nu renunță la cele 12 milioane de lei insinuate, pentru încălcare unor norme la Stația de Epurare. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban într-o conferință de presă.

„Astăzi anunț public depsre decizia Primăriei Chișinău în legătură cu ultimul atac rider asupra întreprinderilor municipiului Chișinău și anume asupra S.A. Apă Canal. Dacă cei de la Inspectoratul Pentru Protecția Mediului nu anulează „jupuirea” a SA Apă Canal de 12 mil. lei, care trebuie să fie achitați de către întreprindere pe motive ilogice, acoperindu-se cei de la Inspectorat cu așa numita lege, atunci, de săptămâna viitoare și anume din ziua de luni cei mai mari agenți economici din industria alimentară vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare publică. 

De ce spun cei mari? Deoarece anume de la aceste întreprinderi producătoare deversările în canalizarea publică au o concentrația sporită, deși sunt atenționați, iar periodic aceștia fiind deconectați pentru încălcarea normelor. Aceștia trebuiau să aibă stații de pre-epurare pe teritoriul său, controlul cărora și gestionarea acestui proces, al instalării și amenajării este în sarcina Autorităților centrale abilitate”, a declarat Ceban.

Amintim că datoria de 12 milioane de lei, este înaintată către SA Apă Canal de către Inspectoratul de Mediu deoarece ar fi luat probe în luna septembrie de la Stația de Epurare iar ca prin minune, probele analizei au fost gata în decembrie, atunci când s-au activat toate țintele către Primăria Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.