Ceban cere ca unele categorii de persoane să primească în continuare 40% compensații la căldură

Primarul general Ion Ceban cere ca proporția de 40% de compensare a facturilor la agentul termic în perioada rece, pentru unele categorii de locuitori ai capitalei, să fie respectată în continuare chiar dacă prețul la gaz ar putea să crească. Solicitarea a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

”Eu cu privire la acest proiect rog să avem maximă seriozitate. Suntem singura entitate din țară care oferă un ajutor locuitorilor capitalei. Este vorba de 40% din recalculul la facturi în toată perioada rece a anului. Sumele pe care noi le alocăm din bugetul local, din Primăria municipiului Chișinău sunt enorme. Beneficiare sunt zeci de mii. Anul trecut am luat o decizie foarte matură de evita rândurile în preturi sau alte entități unde erau colectate aceste informații, iar bazele de date au fost comasate.

Acum, în contextul incertitudinii care o are Republica Moldova pe plan general cu privire la resursele energetice. Estimările pot fi de oricare timp, iar ele nu sunt de loc pozitive și optimiste. Noi am putea avem creșteri și de 30% și de 40%, dar și mai mari. Respectiv și alocările pe care trebuie să le facem noi, trebuie să crească automat. Pentru acest proiect avem o mare provocare cu caracter financiar și rog foarte mult să fie aprobat în limitele angajamentului care îl avem față de locuitorii capitalei. Injecția financiară va fi una substanțială dacă va crește costurile pentru resursele energetice”, a declarat Ceban.

Ceban s-a exprimat interesul ca să nu fie întârzieri cum a fost și anul trecut, când s-a intervenit în perioadele lunilor ianuarie-martie.

De precizat că astăzi în CMC a fost aprobat Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unii categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plaților pentru resursele energetice și serviciile comunale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.