Cea mai veche publicație din Moldova, „Logos Press”, are un nou proprietar

Revista „Экономическое обозрение Logos Press”, cea mai veche publicație periodică din Moldova, și-a schimbat recent din nou proprietarul. Tranzacția, evaluată la 1,637 milioane de lei (aproximativ 93.000 de dolari), a fost înregistrată pe piața valorilor mobiliare extrabursiere.

Alexandr Tanas, proprietarul anterior al Societății pe Acțiuni „Publicația Periodică Revista Economică Logos-Pres”, a vândut 100% din acțiuni companiei moldovenești „Cașalot”, parte a holdingului deținut de cunoscutul om de afaceri Mircea Baciu, transmite bani.md.

Milionarul Mircea Baciu, care este și proprietarul lanțului de magazine Bomba, al centrului comercial Grand-Hall și Sportlandia, devine astfel noul proprietar al „Logos Press”. Baciu este cunoscut și pentru performanțele sale montane, fiind primul moldovean care a cucerit cei mai înalți munți de pe toate continentele, inclusiv Everestul, scrie InfoMarket.

Conform surselor InfoMarket, Baciu intenționează să extindă formatul media al „Logos Press”, menținând în același timp statutul de cea mai mare și mai veche publicație economică din țară. Fondată în 1990 de economistul Serghei Mișin, revista a fost vândută în 2016 lui Alexandr Tanas pentru două milioane de lei.

Compania „Cașalot”, înregistrată în 2003, activează în domeniul producției de materiale tipărite și publicitate, având 20 de angajați și venituri din vânzări de 7,4 milioane de lei în 2023. De asemenea, compania și-a majorat profitul net de 2,3 ori în ultimul an.

„Logos Press”, înființată oficial ca SA în 1992, a înregistrat venituri în scădere în 2023, de 1,07 milioane de lei, reflectând o tendință generală de scădere a interesului pentru publicațiile tipărite. Revista este specializată în informații analitice economice și de afaceri și este publicată săptămânal, atât în variantă tipărită, cât și online, cu peste 1,5 mii de numere publicate de la înființare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.