Cea mai vârstnică vidră de mare aflată în captivitate, a murit la 22 de ani

Charlie, cea mai vârstnică vidră de mare aflată în captivitate, care a împlinit recent 22 de ani, a murit luni, au anunţat „cu inima grea” reprezentanţii acvariului californian care se mândreau cu acest animal, transmite stiridinmoldova.md.

Charlie era încă pui atunci când a ajuns la Aquarium of the Pacific din Long Beach după ce a rămas orfan în urma furtunilor violente provocate în 1997 de fenomenul meteorologic El Nino.

„Experţii în zoologie au estimat că el nu putea supravieţui singur în sălbăticie şi că avea nevoie de o locuinţă”, au explicat reprezentanţii acvariului californian, care au anunţat pe reţelele de socializare decesul „ambasadorului” stabilimentului.

Mare amator de scoici şi creveţi, Charlie a contribuit de atunci la numeroase cercetări ştiinţifice, printre acestea numărându-se un studiu efectuat de Universitatea din California pe tema percepţiei sunetelor la vidrele de mare.

Atracţia californiană cu blană a aniversat 22 de ani pe 2 martie. Un eveniment rar în rândul vidrelor de sex masculin, care „trăiesc de obicei 10-14 ani în sălbăticie, însă pot ajunge la 20 de ani sau mai mult” în captivitate, au subliniat specialiştii de la Aquarium of the Pacific.

Charlie, care a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, era „cunoscut pentru inteligenţa şi atitudinea sa relaxată” şi „se arăta adeseori în faţa vizitatorilor în timp ce îşi lingea labele şi se relaxa”, au adăugat reprezentanţii acvariul californian. Acesta a pierdut în luna ianuarie o altă vidră de mare vârstnică, Brook, o femelă care a murit la vârsta de 21 de ani.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.