Candidatura Maiei Sandu, desemnată oficial de PAS pentru prezidențiale

La Chișinău a avut loc evenimentul de constituire a Grupului de inițiativă pentru desemnarea Maiei Sandu la funcția de președinte al țării.

„Să am susținerea voastră este o onoare pentru mine. Am purtat cu responsabilitate încrederea pe care mi-au acordat-o cetățenii în 2020. Sunt un om dintre voi, ca toți oamenii Moldovei”, a declarat Maia Sandu.

„Nu am vizat să fiu ministru sau președinte. Mi-am făcut datoria cu cinste acolo unde a fost nevoie. Sprijinul vostru mi-a oferit onoarea și responsabilitatea să fac din Moldova o casă mai bună, respectată în lume, ferită de primejdii. Celor care au crezut și cred în această cale le spun că vom reuși să ducem Moldova înainte, să facem țara parte a celor mai dezvoltate și pașnice uniuni din lume – Uniunea Europeană. Unde nu sunt hotare, unde fiecare om contează și unde pacea între țări este garantată.

Celor care au îndoieli le spun că anume așa arată democrația și e important că avem o țară în care decizia aparține poporului. În 2024 avem în față cea mai importantă decizie de la independență. Ne vom alege viitorul. Referendumul va pietrui calea noastră de mâine și am încredere că neamul nostru vrea pace”, a mai spus șefa statului.

Maia Sandu a mai spus că în acest an cetățenii vor alege președintele țării și ea are încrederea că poporul „va judeca înțelept și va alege liber ce fel de președinte își dorește”.

Potrivit ei, planul său pentru Moldova se bazează pe trei obiective majore: grija față de oameni, condiții mai bune de trai, pacea și înțelegerea.

Amintim că ieri, 21 august, a început perioada de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova, dar și de solicitare a înregistrării în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie.

Un candidat desemnat la funcția de președinte trebuie să constituie, în mod obligatoriu, un Grup de inițiativă. Pentru înregistrarea Grupului, dosarul va fi depus la Comisia Electorală Centrală, care va analiza documentele depuse în termen de trei zile și va adopta o decizie.

Termenul-limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă este 31 august.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.