Candidatul la funcția de prim-ministru Igor Grosu refuză să poarte negocieri cu „Pro Moldova” și deputații lui Șor: Nu putem miza pe votul la astfel de persoane

Igor Grosu nu mizează pe voturile deputaților „Pro Moldova” și a deputaților lui Ilan Șor (Pentru Moldova), din cauza „trecutului pe care îl au aceștia”. Acesta afirmă că a avut deja întrevederi cu reprezentanții PDM, Platforma DA și PSRM în vedere cererii votului pentru învestirea Guvernului. Declarațiile au fost făcute de Igor Grosu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTv.

„Am avut o discuție foarte bună cu colegii de la Partidul Democrat. Am mers la fracțiune, le-am spus ce avem de gând să facem în situația politică actuală. Că suntem pregătiți pentru ambele scenarii. În cazul în care Guvernul va fi votat, repede vom intra în acțiune, nu vom face pauze sau introduceri. Mâine voi continua discuțiile cu colegii de la Platforma DA, azi am avut o primă discuție de tatonare. Am convenit pentru ziua de mâine. Discuții prealabile am avut și cu Partidul Socialiștilor. Azi am avut ocazia să discut cu șeful fracțiunii și cu vicepreședintele Parlamentului. Și cred că ai o să mă opresc, nu o să mai continui șirul consultărilor cu celelalte formațiuni. Nu putem discuta cu ele din varii motive, inclusiv din cauza evenimentului care s-a consumat ieri în Parlament. Nu putem miza pe votul unor formațiuni, în care sunt persoane cu trecutul pe care îl au”, a declarat Igor Grosu.

Ținem să precizăm că Igor Grosu și-a prezentat marți, 23 martie, garnitura guvernamentală. Echipa guvernamentală și programul de guvernare urmează să fie prezentate în plenul Parlamentului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.