Bugetarii care au primit salarii mai mici, de vină sunt contabilii, a comunicat Ion Chicu

Salariile majorate au fost achitate în toate instituțiile din Capitală, unde contabilii au dat dovadă profesionalism. Este concluzia de bază la care au ajuns inspectorii Inspecției Financiare a corectitudinii calculării salariilor pe luna decembrie 2018, transmite stiridinmoldova cu referire la hotnews.

„Deci, se poate. Multumesc functionarilor din institutiile respective pentru efort si dedicatie!”, a scris ministrul Finanțelor Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

În același timp, notează Ion Chicu, pentru o bună parte din angajații instituțiilor bugetare din Chișinău, funcționarii responsabili de calcularea și achitarea salariilor au admis erori.

„În urma acestor erori, mulți oameni au primit salarii mai mici decât prevede legislația. Sper colegii să-si repare erorile cât mai rapid, iar angajații bugetari din municipiu să-și primeasca sporurile/diferențele în zilele următoare”, a mai scris Ion Chicu.

Oficialul a mai spus că Inspecția Financiară verifică de astazi în toate raioanele tării corectitudinea achitării salariilor „pe nou”. Totodată, anunță Ion Chicu, Ministerul Finantelor va continua să acorde suportul metodologic tuturor instituțiilor pentru calcularea corectă a salariilor conform Legii 270.

Anterior, și premierul Pavel Filip a făcut un apel către toate instituțiile din subordine să dea dovadă de mai multă responsabilitate în problema achitării salariilor.

„Cu părere de rău, din cauză contabililor și șefilor de instituții, care au preferat să se odihnească în loc să muncească, 10%  din bugetari își vor ridica salariul până la sfârșitul lunii”, a declarat Filip, la mijllocul lunii ianuarie.

Share this Post!

Related post

0 Comment