Botezul fiului ducilor de Sussex, va avea loc în data de 6 iulie

Ducii de Sussex, Meghan Markle şi prinţul Harry, îşi vor boteza fiul sâmbătă, 6 iulie, în cadrul unui eveniment privat la Castelul Windsor, la care vor participa 25 de persoane, transmite stiridinmoldova.md.

Primul născut al ducilor de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, va fi botezat în capela Saint George al Castelului Windsor, unde s-au căsătorit părinţii săi anul trecut şi, totodată, locul în care a fost botezat prinţul Harry, în 1984.

Micul Archie va purta un costum care este o replică a ţinutei comandate în 1841 de regina Victoria pentru botezul fiicei sale, prinţesa Victoria. Ţinuta originală era realizată din mătase Spitalfields ornată cu dantelă Honiton. De atunci, această replică a fost purtată în total de 62 de bebeluşi regali, printre care şi regina Elisabeta a II-a la botezul său din 1926, precum şi de prinţii William şi Harry la ceremoniile lor de botez.

Pentru a vărsa apă pe creştetul bebeluşului Archie (adusă din râul Iordan) se va folosi aşa-numita Lily Font, o carafă din argint aurit folosită la botezul tuturor bebeluşilor regali, începând cu prinţesa Victoria în 1841. Se prevede ca preotul care va oficia slujba să fie însuşi arhiepiscopul de Canterbury.

Slujba de botez coincide cu ziua în care micul Archie va împlini două luni şi la un an de la botezul verişorului său, prinţul Louis, cel de-al treilea copil al ducilor de Cambrigde, care a avut loc în capela Palatului St. James.

Potrivit ziarului britanic The Sunday Times, regina Elisabeta a II-a va fi marea absentă de la ceremonie.

Se pare că regina deja îşi stabilise programul când a aflat despre botezul strănepotului său Archie. Nu ar fi însă un lucru neobişnuit, având în vedere că suverana nu a asistat nici la botezul strănepotului său Louis, cel de-al treilea născut al prinţului William şi al lui Kate Middleton.

Vor fi însă prezenţi la botezul lui Archie bunicul său Charles al Marii Britanii şi soţia sa, Camilla, precum şi bunica sa din partea mamei, Doria Ragland, care va veni special din SUA.

Una din marile necunoscute este cine îi va fi naşă de botez. Circulă zvonurile că jucătoarea americană de tenis Serena Williams sau stilista Jessica Mulroney, prietene apropiate cu ducesa de Sussex, ar putea fi candidatele perfecte pentru această onoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.