Bolea despre Litvinenco: Avem semnale că pe parcursul ultimului an a avut mai multe întâlniri cu Nicolae Roșca, judecător la CC

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a avut mai multe întâlniri cu judecătorul Curții Constituționale (CC) Nicolae Roșca. Despre aceasta socialistul Vasile Bolea a declarat în cadrul unui briefing de presă. Bolea a cerut ca SIS, Procuratura Generală și Ministerul de Interne să investigheze acest caz, pentru a stabili dacă deputatul PAS a intervenit în deciziile magistratului.

„Pe parcursul ultimului an, Sergiu Litvinenco se întâlnea cu fostul membru PAS și ex-avocatul Maiei Sandu, în prezent judecător la CC, Nicolae Roșca. Cei doi au discutat agenda Curții, poate se consultau pe diferite soluții la unele decizii. Am să adresez interpelare de deputat la Procuratura Generală, MAI și SIS, să stabilească geolocația și să fixeze întrunirile între cei doi și să dea o apreciere juridică acestor întruniri, dacă aceste întâlniri între Litvinenco și Roșca reprezintă ingerință în actul justiție”, a declarat Bolea.

Amintim că judecătorul Curții Constituționale Nicolae Roșca a fost numit în această funcție de către Guvernul condus de Maia Sandu pe criterii politice. Roșca, fostul membru PAS și avocat personal al Maiei Sandu, a fost promovat în funcție, chiar dacă nu a obținut cea mai mare notă la concurs.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.