Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut audierea în Parlament a ministrului de Externe și a șefului SIS pe marginea acceptului dat de Moldova de a primi refugiați din Afganistan

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a cerut audierea în Parlament a ministrului de Externe, Nicu Popescu, și a șefului SIS, Alexandr Esaulenco, pe marginea acceptului dat de Moldova de a primi refugiați din Afganistan. 

Deputatul BCS, Vladimir Voronin, a declarat că aceste instituții trebuie să prezinte informații despre cine din partea Republicii Moldova a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan și ce angajamente și-a asumat țara noastră în urma semnării acestui document.

”Ne interesează ce documente au stat a bază și cine personal din numele Republicii Moldova a dat acordul și a semnat, fără asigurarea principiului transparenței”, a declarat Voronin. 

Propunerea fracțiunii BCS a fost respinsă de majoritatea parlamentară PAS. 

Anterior, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că prin semnarea acestei Declarații noua guvernare de la Chișinău atrage Republica Moldova într-un joc foarte periculos pentru securitatea națională și care este contrar intereselor statului. 

Republica Moldova a semnat Declarația privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan. Declarația a fost semnată de aproape 100 de țări. Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, semnatarii Declarației vor face tot ce este posibil ca cetățenii precum și rezidenții din Afganistan să poată circula liber.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. Klaus 9 septembrie 2021 at 14:44 - Reply

    Problema agfanilor este cauzata de cei care i-a provocat sa fuga de la bastina. Ce are statul neutru RM cu ei ??? Sunteti siguri că ei vor munci pe câmp la prăsit ??? Avem noi aici alte probleme – neotalibanii noștri în RM și problemele noastre. Ne mai trebuie a celor din Afganistan ???

Leave a Comment

Your email address will not be published.