Biroul Politici de Reintegrare lansează campania de informare cu privire la autovehiculele din regiunea transnistreană

Astăzi demarează campania de informare cu privire la participarea în circulația rutieră internațională a autovehiculelor din regiunea transnistreană, relatează ȘtiridinMoldova.MD.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare, scopul campaniei informaționale constă în colectarea și analiza datelor statistice de pe teren, notificarea conducătorilor auto din regiune despre rigorile legislației în vigoare și cerințele tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte.

„Această măsură vine să faciliteze realizarea măsurilor de încredere între ambele maluri ale Nistrului și să eficientizeze activitatea punctelor de înmatriculare a autovehiculelor din or. Tiraspol și din or. Râbnița în vederea sporirii dinamicii de înmatriculare cu plăci și cu certificate de model neutru, dar și a conformării la exigențele cadrului normativ național.

De asemenea, informații detaliate ce țin de procedurile și documentele necesare pentru a fi prezentate la traversarea cu mijloacele de transport a frontierei de stat a Republicii Moldova se vor furniza de către subdiviziunile teritoriale ale ASP și IGPF”, se menționează în comunicat.Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.