Banii donați de cetățeni vor fi împărțiți medicilor, care luptă cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că toți banii adunați pe contul deschis de Ministerul Finanțelor vor fi direcționați în exclusivitate pentru motivarea financiară a personalului antrenat în lupta cu COVID-19. Potrivit ministrului, donațiile vor fi destinate pentru angajații din toate localitățile țării implicați în acțiunile de combatere a pandemiei.

”Vor fi determinate foarte clar criteriile, în mod special, aceasta va fi indemnizația neimpozabilă care va fi acordată pentru persoanele care s-au infectat ca rezultat al exercitării obligațiunilor de serviciu. Este vorba despre două salarii medii ce vor fi oferite din sursele respective”, a declarat ministrul la postul public de televiziune. 

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, la situația din 07 aprilie 2020, au fost încasate mijloace bănești în sumă totală de aproape 13,55 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor a deschis 3 conturi pentru donații destinate combaterii COVID-19: în lei moldovenești, dolari americani și euro. De asemenea, donațiile pot fi făcute prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice Mpay.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.