Banca Mondială a aprobat o finanțare de 15 milioane de dolari, oferită R.Moldova

Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat o finanțare de 15 milioane de dolari SUA, oferită Republicii Moldova pentru a Treia finanțare adițională în cadrul Proiectului agricultura competitivă în Moldova (PACM).

“Metodele și tendințele actuale de eliminare a deșeurilor de origine animală în Moldova nu sunt conforme celor mai bune practici internaționale și, astfel, se soldează cu riscuri majore pentru sănătate și mediu. Sperăm că această finanțare adițională va stimula creșterea activității economice în sectorul agro-alimentar, deoarece îmbunătățirile în sistemul de siguranță a alimentelor vor amplifica perspectivele pentru producția sporită și diversificată pe piețele interne și pe piețele de export de produse lactate, carne și produse derivate”, a declarat Anna Akhalkatsi, manager pentru Moldova, Banca Mondială.

Din 1992, Republica Moldova a primit de la Banca Mondială peste 1,3 miliarde de dolari SUA pentru mai mult de 60 de operațiuni în țară. Domeniile de sprijin includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea afacerilor, modernizarea serviciilor guvernamentale, administrarea fiscală, înregistrarea proprietății funciare, educația, sectorul drumurilor, sănătatea și domeniul social, inclusiv răspunsul de urgență la COVID-19, agricultura și sectorul energetic.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.