Averea lui Renato Usatîi, în vizorul procurorilor și ANI

Procuratura Generală ()PS și Autoritatea Naționale pentru Integritate (ANI) vor verifica proveniența banilor primarului de Bălți, Renato Usatîi. Deputații PSRM au sesizat organele competente, după ce au depistat mai multe neconcordanțe în declarațiile de avere ale politicanului.

„Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane. Nimănui nu-i poți interzice să trăiască bine, dar rămâne întrebarea: откуда деньги, Ренато?”, a declarat Vladimir Mizdrenco deputat PSRM, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit socialistului, în declarația de avere pentru anul 2016, Renato Usatîi a indicat venituri de la Primăria municipiului Bălți în valoare de 48 de mii de lei. În același an, Renato Usatîi și-a cumpărat un automobil de lux în valoare de peste 9 milioane de ruble rusești, echivalentul a 2,7 milioane de lei.

“În același an, Usatîi a făcut mai multe donații, printre care suma 200 de mii de lei, dar și o serie de bunuri imobile, valoarea cadastrală a cărora este de peste 800 de mii de lei, în timp ce valoarea reală poate fi înmulțită la 4 sau 5. Asta trezește bănuieli asupra unor venituri nereflectate pe care le-a obținut Renato Usatîi în perioada menționată, precum și prezintă semne asupra îmbogățirii nejustificate”, spune Mizdrenco

În declarația de avere pentru anul 2019, Usatîi a indicat că în 2017 a obținut 13 terenuri, trei case de locuit și trei încăperi, inclusiv una cu suprafața de aproape 125 de metri pătrați.

“Să explice aceste apariții misterioase procurorilor și inspectorilor de integritate”, mai spune Mizdrenco.

Pentru 2018, primarul de la Bălți a anunțat obținerea unor automobile de lux, care ar costa aproape 9 milioane de lei, deși a declarat un venit pentru acest an din vânzarea altui automobil de circa 5,4 milioane de lei.

„De unde diferența de aproape 4 milioane doar pentru automobile? Este încurcată istoria și a unui automobil luxos pe care-l conduce cu drept de folosință, dar aparține mamei lui”, a mai Mizdrenco.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.