Autorităţile egiptene permit accesul turiştilor în două piramide

Autorităţile egiptene au decis să permită accesul turistic în două piramide aflate la sud de Cairo, pentru prima oară din 1965 şi până în prezent, după ce s-au încheiat lucrările de restaurare ale acestor monumente antice, conform unui comunicat al Ministerului pentru Antichităţi, transmite stiridinmoldova.md.

Cele două monumente deschise pentru turişti sunt piramida faraonului Sneferu, cunoscută drept „piramida înclinată” şi o piramidă satelit a acesteia din necropola Dahshur de pe Platoul Giza. Cele două piramide fac parte dintre monumentele aflate pe lista World Heritage a UNESCO.

„Piramida înclinată” are 101 metri înălţime şi reprezintă un exemplu unic al modului în care erau construite iniţial aceste monumente funebre. Această piramidă a fost construită de faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a Patra Dinastii regale din Egiptul Antic, în perioada Vechiului Regat (2600 î.Hr.).

Conform autorităţilor egiptene, în această regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatră, lemn şi lut în care se află mumii în stare foarte bună de conservare.

Deschiderea accesului public în aceste două piramide face parte din strategia Egiptului de a-şi revitaliza sectorul turistic, una dintre principalele surse de venit pentru buget.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.