Autoritățile de la Chișinău ar putea interzice simbolurile ”Z”, ”V” și Panglica ”Sf. Gheorghe”

Autoritățile Republicii Moldova ar putea interzice simbolurile Z,V și Panglica ”Sf. Gheorghe”. Acest lucru l-a dat de înțeles, luni seara, la o emisiune televizată, președintele Parlamentului, Igor Grosu, liderul interimar al PAS.

Grosu a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă, Republica Moldova poate interzice semnul Z, astfel ”ca să nu ne trezim pe 9 mai activ promovat în PMAN”.

”Răspunsul meu este foarte clar și simplu: poate și … poate”, a declarat Grosu.

Moderatorul: ”Și va face?”

Grosu: ”Puțină răbdare. Eu zic să avem puțină răbdare, noi suntem pe aceiași undă cu toată societatea. Simbolurile, însemnele, tot felul de lucrurile astea care propagă războiul, care propagă violența ș.a.m.d., ele nu au loc în societatea moldovenească”.

Președintele Parlamentului a fost întrebat dacă și Panglica Sfântul Gheorghe va face parte din acest proiect.

”Toate cele care provoacă și promovează războiul, care nu au nimic în comun cu simbolica statului. Tipii aceștia care și-au lipit și alții și-au mai desenat pe mașini P, o fi P din latină sau chirilică. Noi ne-am documentat. Constatarea este că nu a fost ceva organizat. A fost inițiativa promptă a unor minți mai fierbinți, care abia așteaptă să se implice în astfel de acțiuni. Eu zic, puțină răbdare”, a insistat Grosu.
Speakerul a fost invitat să mai răspundă și dacă actuala guvernare va permite în data de 9 mai, când este marcată Ziua Victoriei asupra fascismului, ”să avem sărbătoare cu muzică sovietică”

”E prea departe. Puțină răbdare, vă rog”, a răspuns președintele Parlamentului.

Igor Grosu a precizat că subiectul referitor la aceste simboluri va fi clarificat până în data de 9 mai.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.