Autoritățile au identificat persoanele, care au intrat în contact cu pacienții infectați de COVID-19

Persoanele, care au intrat în contact cu ultimii doi pacienți, la care s-a identificat coronavirus, au fost identificate. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Focal Național.

„În contextul cazurilor confirmate ieri, am identificat persoanele, care au fost în contact. Este vorba despre un raion, unde s-a lucrat foarte bine și operativ. Am identificat și persoanele, care au contactat cu persoana din Chișinău”, a explicat Dumbrăveanu.

Ministrul sănătății a mai spus că în prezent, la spitalul de boli infecțioase “Toma Ciorbă” sunt 14 adulți suspectați de COVID-19, iar la spitalul de Boli contagioase pentru copii sunt internate 8 persoane, printre care 6 copii și două mame.

Cele două femei au revenit din Italia, unde au mers cu minorii la cumpărături.

„Au fost în Italia în perioada în care situația s-a declanșat pe teritoriul țării vizate. Să ne abținem de la călătorii peste hotare”, a recomandat ministrul Sănătății,.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat că rezultatele testelor la persoanele suspectate de COVID-19 vor fi anunțate la ora 16. Amintim că până în prezent, în țara noastră au fost confirmate trei cazuri de COVID-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.