Ați început să vorbiți în rusă pentru că aveți nevoie de voturi? DODON le-a amintit unor contracandidați că au exclus limba rusă din curricula școlară

Igor Dodon susține că Moldova este un stat multietnic, iar limba rusă trebuie să rămână în continuare limbă de comunicare interetnică. Dodon a declarat, în cadrul emisiunii live de vineri că, a fost o greșeală acum șase ani, când unul dintre candidații actuali la funcția de președinte al țării a modificat legislația, prin excluderea limbii ruse din curricula școlară ca disciplină obligatorie.

”Acum acești domni și doamne tipăresc pliante în limba rusă și au început să vorbească în limba rusă. Dar acum șase ani, de ce ați luptat contra limbii ruse? Acum aveți nevoie de voturi?”, a întrebat Dodon.

Igor Dodon susține că va pleda ca limba rusă să fie disciplină obligatorie pentru studierea în școli, astfel ca elevii să studieze două limbi: rusa și o limbă străină.

”Cunoașterea limbii ruse sau a altei limbi străine este un plus. Mai mult ca atât că limba rusă are statut de limbă de comunicare interetnică. Este poziția mea principială și voi face tot posibilul în această direcție”, a spus Dodon.

În același timp, Igor Dodon susține că la nivel național trebuie lansat un program pentru studierea limbii de stat pentru toți cetățenii țării. Dodon a mai afirmat că nu va admite adoptarea legilor care să restricționeze drepturile cetățenilor țării la obținerea studiilor de stat în limba maternă sau într-o limbă de comunicare interetnică.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.