Atacul Maiei Sandu la adresa lui Stoianoglo ar putea readuce oligarhii la putere. Explicația unui fost șef al Procuraturii

De atacurile președintelui Maia Sandu la adresa procurorului general Alexandr Stoianoglo se bucură oligarhii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Opinia a fost expusă de către fostul șef al procuraturii municipale, Ivan Diacov, pe pagina sa de Facebook. Totodată, Diacov se arată dezamăgit de jurnaliștii de la Chișinău, care, dorind să se dea bine pe lângă noul președinte, susțin aceste atacuri.

“De câteva zile, dorind să arate bine pe lângă Președintele M.Sandu jurnaliștii de curte se fac a uita declarațiile d.M.Sandu din interviul, acordat publicației germane DW, unde președintele, direct spune că va pune Procurorul General în poziție de “drepți” și îi va cere raport detaliat pe fiecare dosar în parte, inclusiv la ședința Consiliului de Securitate. Păi, Oameni buni și deștepți ai acestui stat! În viziunea mea Procurorul General anume la aceste declarații a dat un răspuns public, că Procurorul General într-o țară, care se dorește a fi stat de drept nu poate fi membru al Consiliului de Securitate a Statului și a nici unor alte forme de instituții statale, nu poate fi cercetat și pus în situația de a da rapoarte. Dacă jurnaliștii “vedete” sau pretinși independenți nu înțeleg niște lucruri evidente sau se prefac că nu le observă viitorul nostru este imprevizibil. Și încă un detaliu esențial. Procurorul General nu exercită urmărirea penală și nici nu conduce cu exercitarea urmăririi penale.

De această activitate sunt responsabili procurorii de caz, ei sunt independenți în activitatea lor. Eu chem Președintele țării și Procurorul General să se așeze la o masă fără presă și să discute în calitatea lor de OAMENI DE STAT problemele acute din justiție și calea lor de rezolvare. În rest, toate încercările de intimidare a Procurorului General sunt în favoarea tandemului PlahoȘor și adepților acestora”, scrie Diacov.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.