Atac dur al Platformei „Pentru Moldova” la adresa Alei Nemerenco: Veți trăi cu povara celor care vor muri de COVID-19

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a lansat un mesaj dur în adresa fostei ministre a Sănătății și viitoare consilieră a președintei Maia Sandu, Ala Nemerenco, în care o acuză de ipocrizie. Reproșul vine în contextul organizării acțiunii de protest de duminică la apelul Maiei Sandu. Mai mult, deputații din „Pentru Moldova” admit că după protest ar putea crește numărul oamenilor infectați cu COVID-19, dar și a celor care vor muri răpuși de virus, iar răspunderea pentru asta trebuie să și-o asume inclusiv Ala Nemerenco, susțin deputații platformei.

Într-un apel făcut public, Platforma „Pentru Moldova” amintește că Ala Nemerenco a fost cea care până nu demult învăța toată societatea cum să lupte cu pandemia și lansa critici aspre pentru că nu sunt respectate regulile sanitare și se arăta revoltată pentru orice adunări publice ale cetățenilor.

„Stimată doamnă Nemerenco, cum veți comenta numărul noilor cazuri de COVID-19, care vor fi înregistrate în săptămânile viitoare și care, cu siguranță, vor fi în mare creștere? Veți spune că așa e curba evoluției pandemice?”, se întreabă deputații din Platforma „Pentru Moldova”.

Totodată, Platforma „Pentru Moldova” notează că „adepții Maiei Sandu” refuză să dea curs invitațiilor la dialog în vederea stabilirii unei date pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. „Ceea ce faceți Dvs., dnă Nemerenco, se numește genocid și trebuie să vă asumați responsabilitatea pentru asta. Cât de dur asta nu ar suna, dar va trebui să vă asumați jumătate din cazurile morale de COVID-19 într-o anumită perioadă de după protest. Va trebui să trăiți cu această povară, dnă Nemerenco”, menționează cei din Platforma „Pentru Moldova”.

La finalul mesajului, Platforma „Pentru Moldova” o îndeamnă pe Ala Nemerenco să meargă după acțiunea de protest în spitale. „Să-i salutați pe doctorii extenuați. S-ar putea ca pe unii, probabil, să nu-i mai vedeți vreodată. Din păcate…”, punctează Platforma „Pentru Moldova”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.