Asociațiile veteranilor fac apel către combatanții din toată țara, să nu reacționeze la provocările care au în spate alte interese

Asociațiile veteranilor din Republica Moldova se disociază de declarațiile unui grup de combatanți, care au anunțat un protest antiguvernamental pentru ziua de duminică. Într-o adresare publică, cele opt asociații de veterani anunță că cei câțiva colegi nu reprezintă vocea tuturor veteranilor și îi îndeamnă pe aceștia să nu se lase implicați în jocurile politice.

Potrivit combatanților, intenția de a protesta nu a fost discutată în asociații. Aceștia mai spun că motive clare pentru a protesta nu sunt, deoarece Guvernul a îndeplinit o parte din revendicările veteranilor  înaintate în luna martie, iar din cauza pandemiei altă parte urmează a fi realizate mai târziu.

”Acum ca niciodată este nevoie de consolidarea societății și de susținere, nu de dezbinare, iar noi optăm pentru o comunicate cu autoritățile țării, căci problemele deseori nu se soluționează în cadrul protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, dar la masa de dialog”, se spune în adresare semnată de președinții celor opt asociații de veterani .

Semnatarii fac apel către combatanții din toată țara să nu reacționeze la provocările, care au în spate alte interese și care politizează activitatea asociațiilor de veterani.

”Noi am luptat pentru independența și integritatea statului, pentru valorile naționale și pentru pace, dar niciodată nu am reprezentat culorile și interesele politice. Din acest considerent, ne exprimăm dezacordul cu mesajul acestui grup și rugăm membrii asociațiilor obștești din toată țara să nu se expună riscului în perioada pandemiei. Problemele pe care le avem sunt comune, iar noi ne vom implica împreună la rezolvarea lor, prin metode oficiale, pașnice și civilizate”, se menționează în declarația comună a celor asociațiilor de veterani din Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.