Asociația Promo-LEX denotă incitare la ură la protestul de duminică, 19 iulie

Asociația Promo-LEX cheamă participanții la proteste, organizatorii și reprezentanții autorităților publice să nu incite la ură și violență. Apelul a fost făcut în contextul protestului care se desfășoară astăzi, 19 iulie, în fața Parlamentului și la care participă veteranii, reprezentanții societății civile și mai mulți politicieni din opoziție.

Promo-LEX atrage atenția asupra importanței respectării prevederilor legii care stabilește drepturile și obligațiile poliției, dar și a organizatorilor și participanților la întruniri.

„Libertatea de exprimare reprezintă un pilon fundamental pentru orice stat democratic, iar asociația Promo-LEX nu contestă importanța acesteia. Considerăm că prețul libertății de exprimare nu poate fi ura și intoleranța în societate. Mesajele de ură și instigare la violență, care nu sunt altceva decât manifestarea intoleranței și a fricii, nu pot fi acceptate într-un stat democratic”, spun reprezentanții asociației.

În contextul situației expuse mai sus, Promo-LEX îndeamnă:

– Organizatorii și participanții la întrunire să evite discursurile care îndeamnă la război de agresiune, la ură națională, rasială, etnică sau religioasă, precum și mesaje care incită la discriminare sau violență.

– Participanții la întrunire să respecte recomandările CNSP și măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

– Autoritatea publică locală și poliția să faciliteze desfășurarea întrunirii pașnice și să se conducă de principiile expuse în Legea nr. 26 pentru orice acțiune întreprinsă.

– Autoritățile publice centrale și reprezentanții acestora, în special Guvernul Republicii Moldova, să trateze cu seriozitate problemele expuse de către participanții la protest și să identifice soluții viabile pentru soluționarea acestora.

– Autoritățile publice și reprezentanții acestora să informeze corect și echidistant despre pașii întreprinși în vederea soluționării problemelor aduse în atenție de către participanții la protest.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.