Artur Reșetnicov acuză guvernarea PAS că ar sta în spatele reținerii sale

Fostul deputat Artur Reșetnicov, care se află în arestat preventiv în izolatorul CNA, a publicat pe pagina sa de Facebook o declarație scrisă de mână în care susține că reținerea sa a fost comandată și organizată de guvernarea PAS.

Reșetnicov afirmă că dosarul său este fabricat și fals, iar arestul său este ilegal. Fostul deputat scrie că a prezentat toate probele necesare care ar demonstra că veniturile sale sunt mai mari decât cheltuielile. Reșetnicov susține că arestarea sa a fost făcută cu scopul de a distrage atenția opiniei publice de la problemele grave social-economice, dar și ” ca exemplu ce se va întâmpla cu cei care vor îndrăzni să părăsească fracțiunea PAS”.

”Guvernul, din cauză că a pierdut situația de sub control, urmează să demisioneze sau să fie demis și există nemulțumiri în cadrul fracțiunii PAS, arestul meu este folosit ca exemplu pentru cei care vor îndrăzni să părăsească fracțiunea PAS”, scrie acesta.

În calitate de fost magistrat la Curtea Constituțională, Reșetnicov notează că prin ”acest dosar politic, guvernarea a atentat și a subminat autoritatea judecătorească, independența și inamovibilitatea judecătorului”.

Reșetnicov se consideră ”ostatec și deținut politic al regimului guvernării actuale” și declară că îi sunt încălcate drepturile de cetățean și judecător în demisie.

”Arestul este disproporțional, abuziv, necesitatea lui se explică numai prin oportunități politice. Sunt supus torturii, pentru că jurisprudența CEDO prevede că suferințele psihologice și psihice sunt parte a torturii, iar ”justiția televizată” și faptul că au lăsat familia fără sursă de existență mp face să am acest sentiment”, se menționează în declarația scrisă de Artur Reșetnicov și care este adresată cetățenilor, ambasadelor acreditate în Moldova, instituțiilor și organizațiilor internaționale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.