Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va ramane în afara jocurilor politice

„Conform Art.108 (1) din Constitutia Republicii Moldova, Forțele Armate sunt subordonate exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independenței și a unității, a integrității teritoriale a țării și democrației constituționale, transmite stiridinmoldova.md cu referire la protv.md.

În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atât timp cât nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Națională se subordonează doar ordinii constituționale.

Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va ramane în afara jocurilor politice.

Pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situații speciale, accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării sunt interzise pentru oricine în afara personalului instituției, pe termen limitat, în funcție de evoluția situației”, se arată în comunicat publicat pe pagina de Facebook al ministerului apărării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.