APCE denunță încălcările democratice din Moldova: Grigore Petrenco oferă o perspectivă

Un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Grigore Petrenco, a comentat declarația APCE care conține afirmații critice la adresa actualei autorități moldovenești, transmite eNews.

“Un alt apel. După un duș rece sub forma hotărârii CEDO în cazul Stoianoglo, un nou salut pentru autoritățile moldovenești, deja din partea APCE.

Pe site-ul Adunării Parlamentare a apărut o Declarație scrisă a membrilor săi din 3 grupuri politice și 13 delegații naționale cu privire la încălcarea normelor democratice și a statului de drept în Republica Moldova”, scrie Petrenco pe rețeaua de socializare.

“În ea se vorbește despre eșecul reformelor în justiție și a procedurilor de verificare prealabilă, despre demiterea fără precedent a procurorului general Alexandru Stoianoglo, despre nerespectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, despre modificarea legislației electorale în perioada preelectorală. Nu există nimic de contestat”, notează fostul deputat.

“Să vedem câte mass-media independente și libere vor reflecta apariția acestui document în știrile lor imparțiale”, a rezumat Grigore Petrenco.

Vă reamintim că ieri pe site-ul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a fost publicată o declarație a membrilor APCE prin care se condamnă regimul de guvernare din Moldova.

Declarația a fost semnată de parlamentari din 13 țări europene. Aceștia reprezintă diferite grupuri politice ale APCE. Unul dintre semnatari a fost fostul președinte al Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Stefan Schennach.

Această declarație a fost inițiată de Constantin Starîș, deputat și membru al delegației la APCE din partea BCS.

Referință eNews.

Grigore Petrenco este un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În perioada 12 mai – 28 august 2009, a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova. De asemenea, a fost ales vicepreședinte al Stângii Unite Europene.


Este, de asemenea, membru de onoare al APCE, iar după cazul de mare amploare al Grupului Petrenco a fost recunoscut oficial ca deținut politic.

Петренко ПАСЕ
ПАСЕ
ПАСЕ2

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.