Anunțul făcut de ministrul Economiei privind susținerea antreprenorilor afectați de pandemie

Antreprenorii vor beneficia de 100 de milioane de lei, prin granturi oferite prin intermediul Organizației de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), dar şi prin garanții bancare. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean, în cadrul unui briefing de presă.

Răilean a mai spus că 20 de milioane de lei sunt destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, prin intermediul unui program nou de suport pentru micii producători, care vor putea să-şi vândă produsele online, iar 1,7 mln lei va fi oferit femeilor antreprenoare.

Răilean a mai spus că Guvernul a pregătit şi o serie de măsuri fiscale şi financiar-bancare, pentru susţinerea mediului de afaceri în perioada crizei provocată de pandemia de conronavirus. Măsurile presupun subvenţii, amânări de taxe şi impozite, dar şi reducerea ratei de bază la credite.

“Din bugetul public vor fi subvenționate integral impozitele salariale ale angajaţilor întreprinderilor a căror activitate a fost sistată în perioada stării de urgenţă”, a declarat Sergiu Răilean. Ministrul a precizat că vor fi recuperate 60 la sută din impozitele salariale pentru companiile afectate indirect.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.