ANI: Ana Revenco și-a tăinuit un apartament de 150 de m., terenuri, conturi bancare etc.

Un nou consilier prezidențial și un nou scandal. Joi, președintele Maia Sandu a numit-o pe Ana Revenco în funcția de consilier pentru apărare și securitate națională. Imediat, în presă au apărut informații precum că Ana Revenco este verișoara fostului coleg de partid și de Guvern al Maiei Sandu, Dorin Recean. Jurnaliștii au scris despre relația de prietenie dintre Sandu și Recean, dar și despre faptul că în prezent, Dorin Recean ar fi consilierul din umbră al președintelui și anume el a propus-o pe ruda sa, Ana Revenco, în această funcție. Tot despre Recean se spune că este omul care i-a propus lui Vlad Filat ca să o numească pe Maia Sandu în funcția de ministru al Educației.

Pentru că de când și-a lansat propriul proiect politic PAS, Maia Sandu a insistat pe promovarea în funcțiile publice a oamenilor integri, Radar Politic a mers mai departe și a aflat că Ana Revenco, în perioada când a deținut funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a MAI a fost acuzată de faptul că și-a ascuns averea de milioane.

Astfel, potrivit unui act de constatare din 2015, emis de Comisia Națională de Integritate a Republicii Moldova, Revenco nu a indicat în declarația sa pentru anul 2013 un apartament din cele 4 pe care le deține împreună cu soțul său. Apartamentul pe care Revenco l-a ascuns de ochii lumii are o suprafață de 144.9 m.p. Inspectorii au constatat că proaspăt-numita consilieră a Maiei Sandu nu a declarat alte trei încăperi nelocative, trei terenuri de tip grădină și un automobil.

Încălcările nu se opresc aici. Ana Revenco, pe când era angajată la MAI, declara că nu are careva active financiare. Inspectorii au expediat solicitări la băncile comerciale din țara noastră și au aflat că Revenco, împreună cu soțul, deține 12 conturi bancare.

Consiliera Maiei Sandu, care se va ocupa de apărarea și securitatea națională a Republicii Moldova, a mai ascuns o cota-parte 20% în cadrul unui SRL și cotele-părți de 100% ale soțului în alte două SRL-uri.

În urma acestor constatări, inspectorii au sesizat Procuratura Generală.

Tot despre Ana Revenco, politologul Dionis Cenușă scria pe Facebook că are respect pentru ceea ce a reușit dânsa să facă în domeniul combaterii traficului de ființe umane, dar îi este greu să înțeleagă cum acele cunoștințe o vor ajuta pentru un domeniu atât de dificil și amplu cum este apărarea și securitatea națională. Politologul se mai întreba în baza căror criterii își selectează președintele Maia Sandu consilierii, dar se pare că răspunsul îl găsim în textul de mai sus.

Comisia Națională de Integr… by Radar Politic

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.