Andrian Candu, vizat într-o investigație RISE ce ține de plățile oligarhului Plahotniuc

Jurnaliștii de la RISE Moldova au analizat conturile oligarhului Vlad Plahotniuc de la trei bănci din țara noastră și au aflat astfel de unde i-au venit banii și pe ce au fost cheltuiți. Tranzacțiile private îi dezvăluie totodată cercul de colaboratori apropiați.

Potrivit investigației, banii din contul offshore al lui Plahotniuc au ajuns și la finul de cununie al acestuia, Andrian Candu, astăzi președinte al Partidului Pro Moldova. La sfârșitul lui 2017, oligarhul face două transferuri a câte un milion de lei fiecare, echivalentul a circa 117 mii de dolari, în contul lui Candu, se arată în investigație. Plata către politician rambursează un împrumut, zice un contract din decembrie 2016 încheiat între cei doi. Atunci, Candu era deputat din partea Partidului Democrat și deținea funcția de președinte al Parlamentului.

Contactat de RISE Moldova, Andrian Candu a declarat că e vorba de un împrumut în valoare de cinci milioane de lei pe care l-a indicat în declarațiile de avere din anul 2016 și 2017.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.