Anchetă: Directorul CFM, Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei

Directorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM), Oleg Tofilat, ar fi anulat un ordin care punea capăt dezmățului unui grup bine organizat în furtul motorinei de la CFM. Despre aceasta scrie canalul de Telegram Insider, care a publicat o amplă investigație în acest sens. Autorul canalului dezvăluie despre schema pusă la cale de un grup de persoane, angajați ai CFM. Totodată, Insider scrie că după ce unul dintre membrii grupării a fost demis în martie 2021, noul director Oleg Tofilat l-a repus în funcție. 

Primele semnale privitoare la activitatea ilicită a grupului criminal format din angajații CFM (unii din ei sunt deja foști angajați) au început a fi primite în luna septembrie 2020. 

Astfel, potrivit surselor, grupul criminal este format din:

  1. Ohladiuc Valeriu, fostul vicedirector general responsabil de securitate;
  2. Mavrin Vitalie, șef adjunct al Serviciului securitate internă;
  3. Robu Sergiu, fostșef Serviciu management și eficiență;
  4. Mogîldea Ion, fostinspector analiză, normare și bugetare CC;
  5. Foiu Iurie, inspector analiză, normare și bugetare CC;
  6. Dulițev Artur, fost inspector superior al Serviciului securitate internă;
  7. Cheșcu Ecaterina, inspector evidență și raportare consumuri EMS (se presupune că e amanta lui Robu Sergiu).

Pe toți cei enumerați mai sus de la numărul 2 până la 6 inclusiv îi leagă activitatea la PETROM, pe timpul când Plahotniuc era gestionar și puțin timp după asta. Acolo de asemenea aveau implementate diferite scheme ilegale. Cert e că au fost alungați și de acolo.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.