Anatol Țăranu: Azi putem recunoaște că echipa Maiei Sandu nu a fost pregătită pentru preluarea guvernării

Imaginea instituției prezidențiale a fost afectată grav după ce Curtea Constituțională a anulat decretul prezidențial prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat candidat la funcția de prim-ministru. Opinia a fost expusă de către mai mulți experți, la TVR Moldova. 

„Echipa Maiei Sandu a pierdut două luni, a tărăgănat absolut nejustificat procesul. Azi putem recunoaște că echipa Maiei Sandu nu a fost pregătită pentru preluarea guvernării. Chiar dacă unele sondaje prezintă PAS-ul într-o formulă foarte viguroasă pentru viitoarele alegeri, această situație ar putea să nu se păstreze dacă și mai departe se va merge pe calea tărăgănărilor ”, a declarat Anatol Țăranu.

Expertul IDIS Viitorul Veaceslav Berbeca afirmă că oponenții politici ai Maiei Sandu nu vor ezita să folosească această eroare a Președinției în defavoarea șefului statului.

„Pe termen scurt, decizia Curții a avantajat partidele din Parlament care nu-și doresc anticipate. În plus, a afectat imaginea instituției prezidențiale.”, a spus Berbeca.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.