Analiștii politici explică de ce Maia Sandu nu va accepta propunerea lui Igor Dodon de a-și numi propriul Guvern

PAS și Maia Sandu, cel mai probabil, nu vor accepta propunerea lui Igor Dodon de a-și numi propriul Guvern. Dar acest lucru nu mai contează pentru actualul președinte, pentru că oricum el va avea de câștigat. De această părere este analistul politic Andrei Ilașciuc.

„Să-și asume formarea guvernului fără de a avea o susținere în Parlament. Puțin probabil ca PAS-ul să accepte propunerea lansată de președintele Dodon. Dar acest lucru nu contează pentru șeful statului. El oricum va avea de câștigat, dar deja în plan informațional – va putea spune că lidera PAS se teme sa guverneze, se teme să-și asume responsabilitatea”, a declarat expertul pentru politics.md.

Iar comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că strategia PAS este de a se victimiza fiind în opoziție. Astfel, președintele ales Maia Sandu ar putea fi tentată să aleagă aceeași cale în funcția de șef de stat – să critice fără vreo implicare substanțială în actul administrării treburilor publice.

„Prin invitația lansată, Dodon vrea să deconspire lipsa unui program real de guvernare si nedeterminarea dreptei”, spune Ciurea.

Jurnalistul Valeriu Reniță de asemenea crede că Sandu nu va accepta propunerea lui Dodon de a-și numi propriul Guvern.

Maia Sandu nu este un politician, care acționează pe cont propriu, ci conform instrucțiunilor din centrele puterii din afara țării. Și în ultimul rând, pentru că firea umană, caracterul, precum și experiența politică au condus-o mereu pe Maia Sandu, din câte vedem și cunoaștem, nu pe calea creației pașnice, ci pe cea a luptei fără compromisuri”, conchide analistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.