Analiștii politici, despre protestul din PMAN: Evaluarea obiectiva a numărului protestatarilor este un indiciu al unui mod corect și onest de a face politică

Сei 30 000 de sirieni sunt un basm nevinovat pe lângă minciuna gogonată pe care o răspândesc PAS-iștii și o savurează lidera lor, Maia Sandu. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea făcând referire la protestul de astăzi care a adunat în jur de 4000 de persoane, deși organizatorii susțin că au fost aproape 50 de mii de participanți.

„Evaluarea obiectiva a numărului protestatarilor este un indiciu al unui mod corect și onest de a face politică. Atunci când o vedem pe Maia Sandu exultând la auzul unei vești ridicole cu privire la prezența astăzi în piață a 50 000 de protestatari, volens nolens suntem siliți să ne gîndim că cei 30 000 de sirieni sunt un basm nevinovat pe lângă minciuna gogonată pe care o răspîndesc PAS-iștii și o savurează lidera lor. Astfel, Maia Sandu riscă în scurt timp să-l întreacă pe Plahotniuc în ceea ce privește bombardamentul propagandistic al societății. Iar faptul că la mitingul de protest de azi n-au vorbit nici Usatîi, nici Năstase, nici Filip, și nici Candu ne sugerează că și la capitolul autoritarism, Maia Sandu are șanse să-l întreacă pe Plahotniuc, a declarat expertul pentru Politics.MD.

Iar jurnalistul român Victor Nichituș a remarcat că protestul a scos în evidență faptul că Maia Sandu și-a redus la tăcere aliații – Usatîi, Filip, Năstase și Candu.

„Am ascultat discursurile – în esență aceleași. Andrei Năstase nu a luat cuvântul la acest protest, – a vorbit Slusari și a dat cu piatra în baltă. Chiar dacă erau prezenți în mulțime, reprezentanții de marcă ai Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, Monica Babuc ori Dumitru Diacov, nu au fost acceptați alături de Maia Sandu. Tot printre oameni, cu vizibile drapele ”Dodon Pleacă”, erau și reprezentanții Pro Moldova, nici despre ei nu s-a pomenit un cuvânt. Nici despre Usatîi nu s-a spus nimic”, spune analistul.

În concluzie, spune Nichituș, la viitoarele alegeri anticipate Maia Sandu nu va face alianță electorală cu aceste partide. „Cine crede altfel, se înșeală: Câștigătorul, ca de obicei, ia totul!” conchide jurnalistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.