Analiști // Sesizarea lui Dan Perciun – un act stângaci de răzbunare

Atacul deputatului Dan Perciun în adresa fratelui președintelui Dodon este o reacție stângace la demersurile deputaților PSRM privind averea ascunsă a deputaților PAS. Este opinia mai multor analiști politici, care spun că acțiunile parlamentarilor PAS trădează lipsa unor strategii și a unui program politic destoinic.

Solicitat de Politics.MD, analistul Corneliu Ciurea menționează că deputații PAS sunt absorbiți din ce în ce mai mult de „războiul declarațiilor de avere” și recurg la acuze nefondate.

„După ce Veronica Roșca și Radu Marian au fost vizați în solicitările adresate la PG și ANI de către deputații socialiști, vine o replică care se vrea ”bombă” din partea deputatului PAS Perciun, prin care este atacat fratele Președintelui Dodon. Deputații PAS-iști s-au săturat de luptele la baionetă și vor printr-o deflagrație nucleară să-l anihileze pe președinte. Acest atac doar confirmă că strategia electorală a Maiei Sandu se va axa pe subiecte mici, acuzații fără acoperire și avertizări chinezești fără a fi în stare să vină cu un program demn de ponderea unui președinte de țară” a declarat Corneliu Ciurea.

Politologul Andrei Ilașciuc salută demersurile deputaților privind verificarea averilor diferitor demnitari, dar consideră drept act de răzbunare împotriva deputaților PSRM sesizarea lui Dan Perciun de astăzi.

„Este interesul meu, al cetățeanului, să știu care sunt sursele de venit a birocraților și a deputaților noștri, dar adresarea de astăzi a lui Dan Perciun o tratez ca pe o vendetă din partea PAS-ului asupra deputaților socialiști, care s-au apucat să le verifice averile. În rest, se pare că ca nu e nimic altceva decât o luptă politică în ajunul alegerilor” a opinat expertul.

Expertul politic Ian Lisnevschi a amintit că deputatul PAS a participat în 2019 în bătălia împotriva companiilor producătoare de țigări electronice și sugerează că aparițiile și declarațiile lui Dan Perciun au tangență cu anumite evenimente politice care au loc în țară.

„În ultima perioadă vedem că deputații PSRM vin tot mai des cu argumente și dovezi ce țin de averea deputaților PAS, în care sunt probabil implicate unele companii. Mai mult ca sigur vine ca un răspuns la toate aceste materiale din ultimul timp, privind averile ascunse a deputaților PAS” a declarant Ian Lisnevschi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.