Analist politic, Dionis Cenușă: Gafa comisa de președintele țării trebuie plasată și pe cei care o consiliază

Gafa comisa de președintele țării trebuie plasată și pe cei care o consiliază, susține analistul politic Dionis Cenușă într-o reacție după decizia Curții Constituționale, prin care a statuat că Maia Sandu a încălcat Constituția atunci când a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru.

”Când greșește Maia Sandu, greșește și echipa sa în parțialitate sau totalitate. Nimeni nu este deasupra Constituției, nici măcar cel mai pro-reformă și pro-UE politician din Moldova, cu referință la Maia Sandu”, scrie expertul pe pagina sa de socializare.

Cenușă afirmă că președintele țării trebuie să se ghideze strict de litera și spiritul legii, cât de mult nu și-ar dori să facă pași radicali în anumite direcții.

”Prea multe speranțe sunt puse pe imaginea Maiei Sandu, ceea ce sporește responsabilitatea pentru fiecare pas făcut. Trebuie să obținem alegeri anticipate, dar nu cream precedente primejdioase. Cred ca forțele politice pro-reformă au învățat o lecție utilă din acest incident”, notează expertul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.