Analist politic: Amatorismul regizoral și actoricesc expediază în derizoriu toate intențiile bune ale opoziției de a „fi pe fază”

Opoziția moldovenească cade deseori în păcatul teatralității ieftine, care o discreditează și îi prezintă fațetele rușinoase și isterice. La această concluzie a ajuns analistul politic Corneliu Ciurea, care a radiografiat comportamentul PAS sau PPDA în toiul pandemiei de coronavirus, transmite stiridinmoldova.md.

„Liderii noștri de dreapta au deprins pe apucate exercițiul flash mob-ului și îl practică în exces și alandala, considerînd că sketch-ul și tragicomedia pot înlocui ținuta demnă a unei opoziții pro-europene. Exaltările fioroase ale lui Mihai Popșoi din parlament în fața premierului sau pancardele de susținere a medicilor afișate la ferestrele parlamentului sînt în stare să trezească mai curînd chicote ironice decît compasiune și disponibilitate de sprijin politic. Acest amatorism regizoral și actoricesc expediază în derizoriu toate intențiile bune ale opoziției de a ”fi pe fază” și de a ține în șah guvernarea”, scrie Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

Ciurea face trimitere şi la reflexele geopolitice ale opoziției, care încearcă să acrediteze ideea că singura care ne ajută ar fi Uniunea Europeană.

“Criticile unor deputați la adresa Chinei și Rusiei sînt ridicole în condițiile în care moldovenii ar trebui să se conducă de principiul binecuvîntat că pisica trebuie să prindă șoareci indiferent de ce culoare are. Această tentație de a face geopolitică cu orice preț discreditează însăși ideea europeană pentru că substituie realitatea cu fake și manipulare”, mai scrie analistul citat.

În acelaşi articol, expertul conchide că opoziția moldovenească este surprinsă „în off side – în condițiile în care toată lumea pornește de la principiul ”ajută-te, în primul rînd, pe tine” și urmărește propria securitate, partidele proeuropene luptă cu disperare să păstreze imaculată imaginea Europei deseori în detrimentul obiectivității și spiritului realist”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.