Analist despre candidatul Maia Sandu: Dacă ajunge președinte, va trebui să lupte cu Guvernul, Parlamentul

Cetățenii nu au uitat că Maia Sandu, principalul candidat de dreapta la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, a mai fost la guvernare, dar nu a avut mari succese. De această părere este politologul Ian Lisnevschi. În cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV Moldova, analistul a făcut o radiografie a partidelor de dreapta din țara noastră, care s-au înscris în cursa prezidențială.

“Promisiunile făcute de opoziție pot fi realizate doar cu susținerea Parlamentului. Acesta este un minus mare pentru ei. Al doilea minus este că societatea încă nu a uitat că totuși Maia Sandu face parte din politicienii, care au fost la guvernare. A fost în funcții destul de concrete, ca prim-ministru, ministru. Funcții, care puteau ceva să schimbe. Ca prim-ministru, așteptările cetățenilor au fost foarte înalte pentru că în sfârșit, cei care au susținut-o pe Maia Sandu, au venit la putere și deja așteptau unele realizări, însă noi am văzut că primele legi care au fost adoptate de Maia Sandu erau legate de business, nu de societate. Aici putem vorbi și de accize la țigări și Aeroportul. Aceste așteptări au provocat dezamăgiri”, spune Lisnevschi. 

Totodată, analistul a amintit că Maia Sandu când era premier, pentru a-și salva imaginea, a plecat de la guvernare în opoziție.

„Acum apare întrebarea: va avea posibilitate Maia Sandu, ca președinte, să ducă această povară. Va trebui să colaboreze sau să lupte cu Guvernul, Parlamentul… Va putea lupta? Sau din nou se va retrage în opoziție”, întreabă Lisnevschi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.