Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, rechemat din funcție

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție. Decizia a fost luată la ședința Guvernului.  Proiectul decretului respectiv va fi înaintat președintelui Republicii Moldova.

Premierul Ion Chicu i-a cerut ministrului Aureliu Ciocoi să facă ordine în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru că în caz contrar ”vom deveni faima Europei la contrabandă prin intermediul diplomaților”.

”Acest proiect vine în urma actului rușinos care a fost depistat acum câteva zile. Este responsabilitatea, cel puțin, indirectă a conducătorului misiunii diplomatice.  Domnul ministru, schimbați lucrurile în minister. Vedeți ce se întâmplă pentru că degrabă vom deveni faima Europei la contrabandă prin intermediul diplomaților moldoveni. Amintiți-vă de țigările unui înflăcărat acum deputat depistate la hotarul moldo-român în 2010 și multe cazuri de acest gen. Ceva nu funcționează la dumneavoastră. Schimbați regulamentele, schimbați auditul intern, tot ce doriți. Aceasta este o rușine enormă pentru noi”, a spus Chicu.

Președintele Igor Dodon a declarat, aseară la o emisiune televizată, că Neguța, trebuie rechemat dacă se confirmă implicarea acestuia în contrabanda cu anabolizante. Șeful statului a precizat că procurorii trebuie să investigheze cazul și să se pronunțe. Totodată, Dodon spune că nu a discutat cu ambasadorul Neguța după acest incident.

Amintim că sâmbătă, la vama Palanca, într-un microbuz cu numere diplomatice ale Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, au fost depistate circa 360 de kg de anabolizante, care ar valora peste 100 de mii  de euro. La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.