Alianța Kozak PSRM-ACUM încă nu a început să guverneze, dar componentele acsteia deja se ceartă

Alianța Kozak PSRM-ACUM încă nu a început să guverneze, dar componentele acsteia deja se ceartă. O confirmă liderul de facto al socialiștilor, Igor Dodon. Acesta a recunoscut în direct, la TV8, că a trebuit să intervină ca să tempereze certurile „partenerilor” din alianța făcută de ruși, transmite stiridinmoldova.md cu referire la abcnews.md.

„ACUM și PSRM sunt formațiuni total diferite, dar ele au avut curajul să se unească. Cât va dura această coaliție? Doar deputații vor decide, dar aceasta este o șansă reală și noi trebuie să uităm despre neînțelegeri.

Am fost luni în Parlament de două ori. Acolo, Maia Sandu, Andrei Năstase și Zinaida Greceanîi discutau despre componența unor comisii, dar eu le-am spus că toate aceste discuții trebuie lăsate la o parte. Nu este corect să existe careva discuții în contradictoriu din cauza unui minister sau a unei comisii în situația actuală”, a declarat Dodon.

Amintim că deputații din PSRM, PAS și PPDA au creat o alianță, pusă la cale de vicepremierul rus, Dmitri Kozak, după ce democrații au refuzat oferta lui Dodon de a face coaliție în schimbul angajamentului de federalizare a țării.

Curtea Constituțională a stabilit că termenul legal de formare a unei coaliții în Parlament a expirat pe data de 7 iunie, la miezul nopții. Cu toate acestea, deputații lui Dodon și ai lui Sandu și Năstase au ignorat prevederile Constituției și au format o majoritate care, ilegal, a numit un guvern, în frunte cu liderul PAS.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.