Alexandr Stoianoglo va fi cercetat într-un nou dosar pe două capete de acuzare

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi cercetat într-un nou dosar pe două capete de acuzare privind divulgarea datelor urmărirei penale, dar și pentru inviolabilitatea vieții personale, informează Anticoruptie.md.

Noile acuzații au legătură cu publicare de către Stoianoglo a unor conversații dintre fostul Procuror General Viorel Morari și fostul șef al Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, potrivit sursei citate

Pe data de 4 octombrie, Stoianoglo a dat citire într-o conferință de presă a unor conversații private dintre Morari și alții. 

„Analiza comunicării lui Viorel Morari cu reprezentanții ONG-urilor arată clar ale cui interese sunt, de fapt, lobate de aceste organizații neguvernamentale în Republica Moldova. O asemenea susținere a lui Viorel Morari din partea IPRE nu este întâmplătoare. Este suficient să deschidem lista donatorilor IPRE și devine limpede cine stă în umbră: Fundația Konrad Adenauer – organizație-partener al Președinției; Fundația Soros Moldova, Uniunea Europeană etc […]

Reprezentanții Uniunii Europene, la fel, se regăsesc printre apărătorii aprigi ai lui Viorel Morari, deși nu e de mirare. Or, anume acest reprezentant al UE la Chișinău a fost în relații destul de prietenești și cu elita politică din timpul statului capturat.

Da, ați intuit corect, este vorba despre Peter Michalko, Ambasadorul UE în RM din ultimii patru ani, care la fel, a fost într-o corespondență directă și apropiată cu fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Viorel Morari îi raporta orice mișcare și-l ”aproviziona” din plin cu materiale de uz intern, acte procesuale în interesele sale și împotriva PG”, spunea atunci Stoianoglo.

Cele două noi capete de acuzare fac referire la articolul 177 alin.2 din Codul Penal – Inviolabilitatea vieții personale, dar și articolul 315 alin. 2 din Codul Penal despre divulgarea datelor urmărirei penale de către persoana abilitată cu controlul desfășurării urmărirei penale. Alături de Stoianoglo, în acest dosar va fi cercetată și fostul procuror Carolina Vidrașco-Brînza care instrumenta dosarul Viorel Morari și care după reținerea lui Stoianoglo a părăsit sistemul procuraturii luna trecută.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.