Alexandr Muravschi este de părere că decizia autorităților de a achita dobânzile pentru agenții economici, care se împrumută de la bănci, este foarte bună

Decizia autorităților de a achita dobânzile pentru agenții economici, care se împrumută de la bănci, inclusiv pentru plata salariilor, este una foarte bună. De această părere este fostul ministru al Economiei, Alexandr Muravschi.

”Sunt convins, Guvernul va găsi şi alte măsuri de susţinere directă a agenților economici în aceste timpuri grele, dar şi antreprenorii ar trebui să înţeleagă că posibilitățile Guvernului sunt limitate şi ar trebui să aibă propuneri şi aşteptări realiste”, a scris Muravschi pe Facebook.

El a explicat că aceasta este o practică des întâlnită şi în ţările dezvoltate, inclusiv Germania, Franţa şi Federația Rusă.

Franţa intenționează să ofere 300 de miliarde de euro, drept garanții pentru împrumuturile contractate de întreprinderile mici şi mijlocii.

Germania alocă aproximativ 500 de miliarde de euro. Guvernul de la Berlin a mai anunțat că le va oferi lichidități companiilor care au avut de suferit din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Măsuri similare au fost adoptate şi de guvernele din Italia, Spania, Cehia, Polonia şi alte ţări europene.

În Federația Rusă, premierul Mihail Mişustin a anunțat despre lansarea unui program de stat de creditare a întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru plata salariilor.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.