Alertă! Ne apropiem de recordul din martie. Crește și rata mortalității

Republica Moldova se află într-o ascensiune a cazurilor noi de infecție cu COVID-19. În săptămâna precedentă au fost înregistrate 9.902 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Despre acest lucru au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md.

„Am depășit nivelul stabilit de pragul roșu. Pe parcursul săptămânii precedente au fost înregistrate 1.412 cazuri zilnic în medie. Noi ne apropiem de cifra record înregistrată în luna martie a anului curent. 

Este îngrijorător că și mortalitatea este în continuă creștere, în săptămâna precedentă au fost înregistrate peste 200 de cazuri de deces, este vorba de o creștere cu 27% a nivelului de mortalitate”, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, peste trei mii de paturi din instituțiile spitalicești din Republica Moldova sunt ocupate de pacienții infectați cu COVID-19.

„La Terapie intensivă sunt ocupate paturile în proporție de 90 la sută, în prezent fiind internate 317 persoane, 46 în stare extrem de gravă, cu ventilație invazivă. 

Mai dispunem în jur de o mie de paturi care la necesitate pot fi mobilizate, dar aceasta ar însemna o povară semnificativă asupra sistemului medical”, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății.

În Republica Moldova se atestă o stagnare a ritmului procentului de vaccinare, în prezent doar 24% din populație fiind vaccinată anti-COVID-19 cu schemă completă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.