Agricultorii din Sângerei au discutat cu directorul AIPA. Cu ce probleme se confruntă

Agricultorii din Sângerei au declarat în cadrul unei discuții cu reprezentații Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului că cele mai stringente probleme cu care se confruntă acum sunt achitarea creditelor, a impozitelor, plăților pentru arendă. Producătorii agricoli din raion susțin că problemele cu care se confruntă din cauza secetei sunt similare cu cele ale agricultorilor din întreaga țară.

Directorul Agenției de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, i-a informat pe agricultori despre deciziile care sunt luate de Guvern pentru a diminua consecințele nefaste ale secetei. 

Printre acestea alocarea compensațiilor bănești, pentru care agricultorii pot deja aplica la AIPA, propunerile de reeșalonare a creditelor, utilizarea mijloacelor financiare acumulate în conturile TVA pentru achitarea impozitelor salariale, posibilitatea de rambursare a ratei dobânzii la creditele accesate de producătorii agricoli din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Amintim, premierul Ion Chicu a declarat astăzi în cadrul unei noi discuții cu agricultorii că Guvernul va vota miercuri, 19 august, mai multe proiecte menite să acorde aceste un șir de facilități fiscale pentru agricultori.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.