Adevărul EXCLUSIV despre răpirea lui Ceauș

În adresa redacției, am primit o informație care dă peste cap teoriile și aparițiile informațiilor din mass-media națională cu referire la răpirea judecătorului Nicolae Ceauș. Ba mai interesant este că apar figuri politice din Republica Moldova care nu se regăsesc în nici un comunicat oficial, declarații ale instituțiilor de stat sau ale surselor media.

Așadar, se vociferează că în spatele acestei operațiuni stă SIS, MAI, dar de facto redacția a intrat în posesia informațiilor că întreg scenariul de răpire a fost organizat și coordonat de către unii ex-angajați în funcții de conducere ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova și reprezentanți ai Ministerului Apărării al Ucrainei.

Pe parcursul anului 2020 au fost observate atât vizite oficiale, cât și confidențiale ale ambelor entități de cercetare (razvetka) ale Ministerelor Apărării ale ambelor state. Primele interacțiuni au fost sub conducerea lui Alexandru Pînzari care la acel moment îndeplinea funcția de ministru al apărării. Sub egida acestuia, au fost efectuate vizite atât oficiale, cât și neoficiale ale delegațiilor lucrătorilor operativi care se regăsesc în lista presupuselor persoane implicate în răpirea judecătorului. Schimbul de informații și asigurarea tactică ale acțiunilor ilegale au fost organizate de către Iurie Briceag care în acea perioadă îndeplinea funcția de Director al Agenției de Informații Militare a Ministerului Apărării.

În majoritatea cazurilor, acești ofițeri operativi erau însoțiți de atașații militari ai Ucrainei acreditați pentru Republica Moldova – Vadim Pavliuk și Serghei Smetaniuk, de facto organizatorul răpirii. Picanteria din agenda acestor vizite, care schimbă macazul cu referire la scenariile răpirii este faptul că au fost efectuate întâlniri cu Alexandru Pînzari, Alexandru Jizdan și Chiril Budanov, șef de direcție de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, responsabil de acțiunile ilegale peste hotarele Ucrainei.

Pentru a asigura un caracter ascuns și sigur al întîlnirilor, acestea au fost petrecute în restaurantul „La Taifas” tutelat din umbră de Alexandru Jizdan.

Este important să cunoaștem că, în 2020 și 2021, Alexandru Pînzari a efectuat mai multe deplasări neoficiale în Odessa în comun cu Iurie Briceag. Tot în acea perioadă, în Republica Moldova a intrat un grup de persoane din Ucraina pentru organizarea acțiunilor de tatonare a terenului.

În acest context, care este rolul SIS, ministrului MAI, dat fiind faptul că pe teritoriul Republicii Moldova se efectuează la chimirul unor funcționari obscuri implicați în instalarea corturilor pentru protestele organizate de Plahotniuc, expulzării profesorilor turci, asigurarea canalelor de contrabandă, asigurarea poliției politice în 2016-2019?!

De aici survine și o întrebare către SIS: care a fost temeiul ca un oficial de rang înalt să aibă întâlniri cu serviciile speciale ale altor state fără a fi tras la răspundere sau sancționat? Cum se cade ca un astfel de demnitar să ne învețe și să ne vorbească de la tribuna parlamentului despre securitatea statului când se lasă îmbrățișat de recrutare întru supraviețuirea politică? Aceștia de la tribuna parlamentului ne învață cum să ne asigurăm securitatea statutului?! Halal!

Dat fiind aceste circumstanțe, prin intermediul posibilităților funcțiilor obținute în diferite ministere, pot organiza acțiuni similare expulzării turcilor, a răpirii lui Ceauș doar în scopul disturbării și diminuării capacității de securitate din regiune.

De fapt nu ne miră faptul că toată operațiunea e în stilul regimului lui Plahotniuc. Tot ei când le era convenabil din punct de vedere economic și geopolitic l-au introdus în țară. Acum că le este necesar un scandal internațional pentru propriile interese meschine, au făcut manevra de întoarcere. Stilul standard al regimului – ne jucăm cu oamenii ca și cum ne-am juca cu păpușile.

Domnule Ministru Voicu de ce pâna la moment nu ați scos la iveala toate mîrșeveniile realizate sub parafa secretă și gradele înalte de colonei și generali ale renumitei direcții numărul 5?

Domnule Esaulenco de ce nu ați asigurat documentarea activității ilegale ale unor servicii speciale străine pe teritoriul Republicii Moldova?! Oare nu este asta competența directă a Serviciului?

Domnule Esaulenco, Domnule Voicu – Regretabil că nu ați contracarat la timp obscuritatea caracatiței cu epoleți de general care realizează tehnici și tactici de provocare a securității statului! Re-gre-ta-bil!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.