Acțiunile Ministerului Justiției în reforma sistemului de drept sunt recunoscute de instituțiile internaționale, spune Nagacevschi

Acțiunile Ministerului Justiției în promovarea reformei sistemului de drept în anul 2020 sunt recunoscute de instituțiile internaționale. Despre aceasta a scris pe pagina sa de socializare ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Potrivit ministrului, anul trecut, instituția pe care o conduce a promovat proiectul de modificare a Constituției ce vizează reformarea CSM și a instanțelor judecătorești, în procedură acum în Parlament deja, Strategia și Planul de acțiuni pe justiție, adoptate de Parlament. 

În elaborarea acestor documente, Ministerul Justiției a colaborat cu experții Consiliului Europei, Comisiei de la Veneția și Grupul ad-hoc.

”Astăzi, APCE a recomandat țării noastre să adoptăm proiectul de modificare a Constituției promovat de MJ; să implementăm Strategia și Planul de acțiuni promovat de MJ, cu evaluarea la final a judecătorilor și procurorilor și să colaborăm în continuare cu Comisia de la Veneția și organele CoE. Este o recunoaștere internațională a activității MJ în 2020? Cu certitudine!”, scrie Nagacevschi.

Ministrul i-a urat celui care-l va succeda în funcție să lupte în continuare pentru reformarea sistemului de drept și să promoveze valorile statului de drept.

”Cine n-ar ocupa funcția de MJ în continuare, îi urez mult succes și să nu renunțe în a  lupta. Vor fi mulți sfetnici care să învețe MJ cum să acționeze mai bine, responsabilitatea politică însă va fi doar a lui. Doar intima-i convingere, buna-credință și valorile statului de drept îi vor fi cel mai bun călăuzitor. Și sper să țină cont că în experții CoE, următorul MJ chiar poate avea încredere. Eu m-am convins de asta”, a scris Nagacevschi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.