Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse condiții egale de participare la privatizare pentru toate companiile, indiferent de țară

Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind alocarea unui împrumut financiar de stat stabilește echitate pentru toți participanții, indiferent din ce țară sunt, la procedurile de achiziții de bunuri și servicii în Moldova. Precizarea a fost făcută de premierul Ion Chicu, în timpul aprobării de către Guvern a proiectului de ratificare a acestui acord.

Șeful Guvernului a respins orice speculație legată de o posibilă avantajare, prin acest acord, a companiilor rusești în programele de dezvoltare lansate de statul nostru. Potrivit lui Chicu, condițiile impuse companiilor naționale și din alte state vor fi identice cu cele oferite companiilor rusești. La programele de dezvoltare vor putea participa în condiții similare și egale toți agenții economici locali și internaționali.

”Prin acest punct se stabilește echitate pentru toți participanții, indiferent de unde sunt ei. Este remarcat ca să nu fie discriminați reprezentanții unor țări, cum s-a mai întâmplat cu varii ocazii”, a precizat premierul.

Potrivit unui articol din acest document, în interesul extinderii relațiilor comercial-economice între cele două țări, partea Moldovei va depune efort pentru a asigura implementarea proiectelor comune pe teritoriul Republicii Moldova de către companiile rusești. Companiile rusești vor avea acces să participe la procedurile competitive pentru achiziții de bunuri și servicii, stabilite în țara noastă, în condiții nu mai puțin favorabile decât cele oferite companiilor din Moldova și alte țări.

Prin acest document, în 2020, Rusia va acorda țării noastre un credit de 200 de milioane de euro. Prima tranșă de 100 de milioane de euro va fi alocată nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentului acord.

Premierul moldovean a precizat că acest credit va permite finanțarea deficitului bugetar ce va depăși 16 miliarde de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.