A fost aprobată astăzi vânzarea terenului din faţa magazinului Unic. Vezi la ce preț

Consiliul Municipal Chişinău a aprobat azi vânzarea terenului din faţa magazinului Unic la un preţ de zeci de ori mai mic decât valoarea reală. 13 mii de metri pătraţi cu o valoare de piaţă de 3 milioane de eu, se vor vinde cu doar 300 de mii. Aşa au votat consilierii PSRM şi cei de la Platforma DA. Opoziţia şi experţii cred că a fost pusă la punct o schemă infracţională prin care Primăria pierde un teren valoros.Astăzi s-a decis vânzarea unui teren pe care practic fiecare dintre noi a păşit cel puţin o dată în viaţă – terenul din faţa centrului comercial UNIC. Experţii imobiliari se tem să intre în conflict cu primăria, dar se arată şocaţi de preţul la care se vinde acest bun. Agenţii imobiliari afirmă că un singur ar în acet loc costă aproximativ 30 000 de euro.”

Din 1999 şi până acum, terenul a fost arendat unui agent economic. O decizie a judecătorilor de acum doi ani stabileşte că terenul din faţa magazinului trebuie vindut arendaşului cu un preţ de 300 de mii de euro.

A fost scandal mare azi in Primaria Chişinău. La şedinţa consiliului local a venit executorul judecătoresc. El a a cerut consilierilor să aprobe vinzarea.

NICOLAE PAŞA, executor judecătoresc: „În cazul în care nu veţi vota, instanţa mă obligă să ne adresăm în instanţa de judecată organul colegial atât penal şi contravenţional. Solicit să fie supusă votului”.

Consilierii PAS, au cerut ca proiectul să fie retrimis la examinare iar autorităţile să se adrese la Curţii Supreme de Justiţie. Cazul a intrat deja în vizorul CNA şi al Procuraturii.

După dezbateri aprinse, consilieri PSRM şi Platforma DA au votat pentru vinzarea terenului.

Fostul viceprimar Victor Chironda, sustine că decizia  aduce pierderi mari municipalităţii şi nuar fi altceva decât o schema infracţională pusă la punct de agentul economic şi conducerea primăriei.

Primarul Chişinăului nu a comentat decizia consilierielor.  În 2019, Curtea de Apel Chişinău a obligat Primăria să vândă proprietarilor Magazinului Universal Central UNIC terenul de 1,38 ha aferent clădirii şi să încheie un contract de locaţiune cu agentul economic.

Share this Post!

Related post

1 Comment
  1. Aculina 18 februarie 2022 at 13:02 - Reply

    Nastase il ajuta pe Ceban, critica PAS si cred ca vrea s a fie salariat de catre primar

Leave a Comment

Your email address will not be published.