Peste 41 de mii de autoturisme electrice și hibride au fost înregistrate în ultimii șapte ani în Moldova

Automobilele electrice și hibride câștigă popularitate în Republica Moldova, cu peste 41 de mii de vehicule înregistrate în ultimii șapte ani, conform Centrului Național pentru Energie Durabilă. Deși mulți cetățeni și-ar dori să facă tranziția la un transport ecologic, costurile ridicate reprezintă un obstacol. Cu toate acestea, autoritățile oferă beneficii pentru deținătorii de mașini ecologice, precum scutirea de anumite taxe.

În ultimii șapte ani, au fost înmatriculate peste 3.800 de automobile electrice și aproximativ 37.750 hibride, reprezentând doar 4% din totalul autoturismelor. Deși numărul este mic, specialiștii observă un interes tot mai mare pentru transportul ecologic.

Opiniile șoferilor sunt diverse: unii apreciază avantajele ecologice și economice ale mașinilor electrice, în timp ce alții consideră că sunt prea scumpe și că infrastructura necesară este insuficientă.

Conform directorului Centrului Național pentru Energie Durabilă, Ion Muntean, creșterea interesului moldovenilor pentru automobile electrice și hibride este influențată de tendințele globale, facilitățile fiscale și avantajele legate de parcare.

În Republica Moldova sunt înmatriculate peste 821 de mii de autoturisme. Trecerea la energie verde reprezintă, de asemenea, o condiție pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.