Trei deținuți au extorcat peste 33.000 lei de la un alt deținut

Pe 1 octombrie, în Penitenciarul Cricova, procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii INI, au desfășurat o operațiune de amploare care a dus la destructurarea unei scheme de șantaj coordonate de trei deținuți.

Cei trei bărbați, cu vârste de 24, 28 și 36 de ani, au extorcat peste 33.000 de lei de la un coleg de detenție, constrângându-l să participe la jocuri de cărți pe bani, activitate interzisă în penitenciare. Victima, lipsită de resurse financiare, a fost nevoită să solicite ajutoare de la rudele sale, care au transferat deja peste 23.000 de lei pentru a-i acoperi datoriile.

Declanșarea investigațiilor au început după ce rudele deținutului au depus o plângere la întoarcerea lor în țară. Aceasta subliniază importanța colaborării între familiile deținuților și autorități pentru a combate astfel de activități infracționale.

În urma a șase percheziții, desfășurate cu sprijinul ANP și trupelor speciale „Pantera”, au fost confiscate telefoane mobile, cartele SIM și înscrisuri bancare. Unul dintre deținuți a încercat să distrugă dovezile înghițind o cartelă SIM.

Cei trei deținuți, care ispășesc pedepse pentru infracțiuni grave precum omor și vătămări corporale fatale, vor fi transferați într-un alt penitenciar din Chișinău pentru continuarea investigațiilor. Acest lucru ar putea ajuta la asigurarea securității victimei și la prevenirea altor acte de șantaj

Cei trei suspecți beneficiază de prezumția nevinovăției până la finalizarea procesului judiciar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.